Szakemberek

Dr. Félegyházy Zsolt

pszichiáter főorvos

Dr. Félegyházy Zsolt1998-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten, majd 2002-ben tettem le a pszichiátria szakvizsgát. Eközben a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb pszichiátriai osztályán, valamint a Főnix Med privát egészségügyi konszern pszichiátriai konzulenseként dolgoztam.

2003-tól Svédországban folytattam szakorvosi tevékenységem. 2005-től 2006-ig osztályvezető főorvos voltam a Beroendecentrum Stockholm addiktológiai osztályán, majd 2006-tól osztályvezető főorvos-helyettes a Karolinska Egyetem Pszichiátriai klinikáján. 2006-tól 2009-ig vezettem a Karolinska Orvostudományi Egyetem affektív betegségekre specializált rendelőjét. Részt vettem Stockholm megye első privát, affektív és szorongásos betegségekre specializált rendelőjének szakmai protokolljának kidolgozásában.

A felnőttkori figyelemhiányos-hiperaktív zavar (ADHD) diagnosztizálásában, kivizsgálásában és kezelésében jelentős nemzetközi szintű ismereteket szereztem.

A stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetemen pszichiátriai előadásokat illetve gyakorlatokat tartottam orvostanhallgatók részére.

2006-ban gyakorlati ismereteket szereztem mindfulness alapú stresszkezelő tréningen Stockholmban. 2010 óta újra Magyarországon dolgozom a Zádory pszichiátriai és pszichoterápiás rendelő szakmai vezetőjeként.

Hiszem azt, hogy a külföldön megszerzett szakmai tudást itthon is lehet és kell a betegek számára kamatoztatni.

Szakmai érdeklődési területeim: felnőttkori ADHD , hangulati zavarok, szorongásos kórképek, stresszel kapcsolatos pszichoszomatikus kórképek kezelése (pl. fejfájás, derékfájás illetve különböző eredetű alvásproblémák).

 

Rónaszéki Kriszta

pszichológus, viselkedésterapeuta, klinikai szakpszichológus jelölt

 

Rónaszéki Kriszta vagyok, pszichológus, viselkedésterapeuta. Magyarországon szereztem meg a pszichológusi mesterdiplomámat, Angliában a Cardiff University-n tanultam ABA-terápiát és viselkedésterápiát, a SOTE klinikai szakpszichológusi képzésén pedig a kognitív viselkedésterápiában mélyedhettem el. Írországi, angliai és amerikai továbbképzéseken az autizmus és az ADHD szinte összes pszichoterápiás módszerét kitanultam. 8 évet dolgoztam Angliában az angol közegészségügyben és magánpraxisban, 2009 óta dolgozom Magyarországon is. Gyerekekkel és felnőttekkel is dolgozom egyéni és csoportos formában, dolgoztam a Korai fejlesztőben és a fővárosi szakszolgálatnál 3 évig szakértői bizottsági tevékenységet folytattam. Több mint 15 éve foglalkozok az autizmus és az ADHD nehézségeivel küzdő gyerekekkel és felnőttekkel.

 

 

Szabó Dóra

klinikai szakpszichológus, relaxációs terapeuta

 

Szabó Dóra2002-ben végeztem a Debreceni Egyetem pszichológia szakán, klinikai pszichológia szakirányon. Azután Autogén Tréning-terapeuta képzettséget szereztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél. Ezen kívül hipnoterápiát valamint pár és családterápiát tanultam, továbbá a Hellinger intézet család és rendszerfelállító kézésében vettem részt.

Másfél évet Távol-Keleten éltem, ahol különböző meditációs technikákat ismertem meg, és sajátítottam el.

Több éves pszichológusi tapasztalattal rendelkezem a felnőttek és gyermekek kezelésében.
2010-ben Stockholmban Mindfulness terápiás továbbképzésen vettem részt, valamint a felnőttkori figyelemzavar és hiperaktivitás (ADHD) pszichoterápiás kezelésében szereztem jártasságot Börje Suvinen a stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetem hangulati betegségekkel foglalkozó részlegének vezető pszichológusa által tartott tréningeken.

Szakterületeim: szorongásos, pszichoszomatikus, hangulati zavarok terápiája, életvezetési problémák, párkapcsolati elakadások, krízishelyzetek kezelése, spirituális útkeresés segítése, transzgenerációs traumák oldása.

 

Czibula Enikő

klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

 

2015-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen klinikai pszichológia szakirányon. Az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan Autogén Tréning terapeuta képzettséget szereztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél. Ezen kívül kifejezés,- és mozgásterápiás tanulmányokat folytattam az Integrált Kifejezés és Táncterápiás Egyesületnél. 2014-ben a Zádory rendelő által szervezett kurzuson sajátítottam el a Mindfulness tréninget. 2015-ben részt vettem a Vadaskert Alapítvány hiperaktivitás és figyelemzavar viselkedésterápiás továbbképzésén. Jelenleg a pécsi tudományegyetem klinikai szakképzésének a hallgatója vagyok.

Munkám során felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt foglalkozom, folyamatos szupervízió igénybevétele mellett.

Szakterületeim közé tartozik a figyelemzavar és hiperaktivitás diagnosztikai munkája, pszichoszomatikus zavarok, szorongásos zavarok, hangulatzavarok kezelése továbbá korai kapcsolati deficitek kezelése.

 

Dr.Sörédi Pál

pszichiáter főorvos

 

Az ADHD kivizsgálásokat Sörédi főorvos úr vezeti

Pszichiáter, addiktológus szakorvos vagyok. Pályámat 1992-ben kezdtem, amelynek első 10 évében a Fejér Megyei Szent György Kórház I. Pszichiátriai Osztályán dolgoztam Székesfehérváron. Ezt követően közel 20 évig praktizáltam Svédországban (Stockholmban, Eskilstunában és Uppsalában), ahol elsősorban addiktológiai problémákkal, hangulatzavarokkal, szorongásos betegségekkel, valamint neuropszichiátriai kórképekkel foglalkoztam – ezen belül leginkább ADHD-val.

Jelenleg a székesfehérvári és budapesti Caritas Rév Ambulanciák pszichiáter-addiktológus konzulense vagyok, illetve magánpraxist folytatok Székesfehérváron. Megtisztelő a számomra, hogy Dr. Félegyházy Zsolt főorvos úr meghívott az ADHD Központ részidős munkatársai közé. Együttműködésünk alapja az a közös látásmódunk, amely a nemzetközi – elsősorban svéd – standardokra alapozott kivizsgálási és kezelési stratégiákat követve igyekszik előmozdítani a figyelemzavarral és hiperaktivitással (ADHD) küzdő embertársaink boldogulását.

A mindennapi munkámban elsősorban nem betegségekben és kórképekben gondolkodom, sokkal inkább abban, hogy a hozzám fordulókat egyéni elakadásaikból tovább segítsem. Ehhez valódi találkozásra, figyelmes meghallgatásra van szükség, mert ebből kiindulva van esély a megértésre. Ha az így megértett elakadás magyarázható valamely néven nevezhető pszichiátriai kórképpel, akkor az orvostudomány jelen állása szerinti, racionális, bizonyítékokon alapuló terápia megajánlása következhet – amely állhat gyógyszeres terápiából, illetve pszichoterápiás javaslatból, vagy e kettő kombinációjából – személyre szabott, egyéni mérlegelés alapján.